woensdag 18 maart 2009

Brisbane by night / terug naar Canberra

Hallo allemaal,

gisteren zijn we naar een luchtbachbasis geweest in een kleine plaats op plm. 2 uur rijden vanaf Brisbane. De basis was groter dan het dorp.
Erg interessant en veel gezien op het gebied van onderhoud en reparatie van helikopters. Dat gaf mij de gelegenheid om Dirk te zeggen dat helikopters net tanks zijn. Het enige verschil is dat het kanon kleiner is en dat ze vliegen. Als luchtmachtman zag hij dat natuurlijk weer anders.
Voor wat betreft details van ons vakgebied was er alleen niet veel dat we niet al eerder hadden gehoord tijdens de afgelopen dagen, dus we waren rond de middag klaar.
Door een van de defensiemensen daar zijn we voor de lunch meegenomen naar een soort restaurant dat tevens diende als ontmoetingsplaats van gepensioneerde defensiemedewerkers. Het was een geweldige ervaring om weer eens in een soort kroeg de jongste bezoeker te zijn!
Gauw weer per auto terug naar Brisbane samen met onze gastvrouw de afgelopen dagen, Leanne Bredden. Daarna met z'n drieeen de stad in via een park met allerlei soorten planten en veel dragon lizards (een soort hagedis maar dan groter, ze liepen overal) en ons geinstalleerd op een terras voor de verdere bespreking onder het genot van echt Australisch bier.
Vanmorgen hadden we een bespreking met mensen van Boeing in een ENORM gebouw. Het was aardig beveiligd, we hebben ons 3 keer ingeschreven en werden begeleid als we naar het toilet gingen (de deur ging wel dicht, er zijn grenzen).
Weer een bijzonder interessant gesprek gehad waarbij hun problemen voor ons herkenbaar bleken. Behalve qua afstand zijn de verschillen niet groot.
Daarna weer naar het hotel om de huurauto op te halen en naar het vliegveld. Ik ben al aardig gewend aan links verkeer en auto's met het stuur aan de verkeerde kant. Dat wordt wennen als ik weer in Nederland ben.
Zo lang duurt dat trouwens niet meer, over 3 uur vliegen we weer naar Canberra en overmorgen weer naar het (15 graden koudere) Nederland.
Morgen een bespreking met hotemetoten over onze bevindingen en wat we ermee willen doen. Daarover hebben Dirk en ik het uiteraard al gehad en we gaan er de komende tijd hard mee aan de slag. Een deel van de zaken ligt buiten onze eigen afdeling dus wordt dat lastig en biedt het veel mogelijkheden.

Dat was het eerst weer, morgen meer (als we niet te laat terug zijn van de barbeque, we hebben een zwaar programma....),

Groeten!

Roel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten