donderdag 12 maart 2009

Regen

Hallo allemaal,

vandaag begon de dag wat minder stralend. Het was aardig bewolkt en even later vielen er zowaar wat druppels uit de lucht.
We werden afgehaald door ons contactpersoon en reden plm. 3 kwartier naar het volgende bezoekadres voor een presentatie van iemand van de Australische luchtmacht.
Het regende aardig door en we kwamen niet droog van de auto naar het gebouw.
Het bezoek was erg interessant en de presentatie gebeurde door een kleine drukke persoon met grote snor die met veel humor de gang van zaken op zijn vakgebied uitlegde.
Na de middag weer terug naar Melbourne voor een gesprek op een landmachtkazerne. Dit was een heel andere omgeving in een oude officiersmess. Prachtig mooi interieur, maar omdat een dame begon te stofzuigen (met een stofzuiger die als een soort rugzak op har rug zat) zijn we naar buiten gegaan voor eht vervolg.
Ook weer interessant en openhartig van gedachten gewisseld, waarbij we door werden uitgenodigd door een van de mensen daar vioor als we dit weekend weer op pad gingen. Hij had recent een strandhuis gekocht en we waren welkom voor een kop koffie of een biertje.
Nou dan moet je sterk in je schoenen staan. We gaan daar dus langs. Hierna zijn we de stad in gegaan (Melbourne) en zijn we met de huurauto het formule 1 circuit op geweest (binnenkort is er een race). Er zat geen nieuw ronderecord in.
Daarna bij een monument voor de gesneuvelde Australische soldaten langs geweest. Een erg imposant groot gebouw (shrine) met allemaal spullen uit de 1e en 2e wereldoorlog, Korea, Vietnam et cetera. Ik vind dat altijd erg indrukwekkend vooral als je erbij stilstaat wat er gebeurd is en met hoeveel mensen.
En vaak voor niets.

Daarna de stad in geweest voor een etentje onder een veranda bij een klein restaurant waar ook veel studenten kwamen. Geweldige sfeer, lekker eten en niet duur. Onderweg erheen had onze gastheer het erover dat we eind volgende week voor ons vertrek naar Nederland wel konden barbequen bij hem thuis.
Ik zei dat we hem niet tot last wilden zijn waarop hij antwoordde dat hij het niet zou vragen als hij dat verwachtte. Mwoach, geen slecht idee.
Morgen gaan we naar de fabriek van Bushmaster voertuigen langs waar ik eerder ook ben geweest.
Pasgeleden is er een Nederlandse korporaal op bezoek geweest die in Afghansitan op een bermbom gereden was en dankzij de goede bescherming van het voertuig er goed uitgekomen was. Hij wilde de fabriek bedanken voor de goede kwaliteit van het voertuig en heeft de plaatselijke krant en lokale televisie gehaald.
Ik heb ook inmiddels aardig wat wasgoed dus morgen zal ik dat inleveren bij de laundry service, waana ik het 's avonds weer gewassen kan ophalen. Het is alleen niet bepaald gratis dus ik twijfel nog of ik het niet beter kan weggooien en nieuw kopen.
Nou ja ik zie wel.

De groente maar weer!

Roel

1 opmerking:

  1. Hoi Roel,
    Ik lees al dat je het wel naar je zin hebt. Prima toch.
    Geniet er nog maar van. Groeten, Joke

    BeantwoordenVerwijderen